HOUDBAAR

Eigen werk

App (concept)

Voedselverspilling. Een groot, doch onderschat probleem. Gelukkig wordt de maatschappij steeds duurzamer als het gaat om consumeren. Plofkippen willen we niet meer in de schappen en we eten het liefst duurzaam gevangen vis.

Toch wordt er zo’n 40 kilo eten per persoon jaarlijks weggegooid. We kopen vaak te veel, bewaren restjes te lang in de koelkast en voor je het weet gooien we met z’n allen 700 miljoen kilo goed voedsel weg. Zonde. Hoe gaan we dat tegen?

Met een app die bijhoudt wat je in huis haalt en in volgorde van houdbaarheid een signaal geeft welk product je moet opeten. Die vergeten broccoli achterin je koelkast hoef je dus niet meer weg te gooien. Sterker nog; de app geeft je verstips en vertelt je hoe je een lekker recept maakt van de producten die je in huis hebt, en wat je eventueel nog moet bijkopen.

Het concept werd opgemerkt door het tv-programma Koffietijd in het thema gezondheidstips.

Jessica Marcus

jessyoso@hotmail.com

06 18434672

© All rights reserved